WSV de Bijland

Auf Deutch

publicaties

Persbericht

Watersport op de Bijland in de lift. Evenement trekt extra bezoeker naar recreatieplas.

Zevenaar/Tolkamer. Afgelopen zaterdag 24 augustus was het gezellig druk op de waterrecreatie plas de Bijland.

Ook Watersportvereniging de Bijland merkt de toenemende belangstelling voor de watersport.

Het weer speelde zaterdag een belangrijke rol, maar er waren ook er veel mensen afgekomen op het jaarlijkse “DOWN THE HILL” evenement.

Een wedstrijd om het snelst een parcours af te leggen via een hoge zeepbaan, een superglijbaan in het water, zwemmend en rennend door het zand bij de bel te komen. Dit wordt steeds in augustus georganiseerd door Watersportvereniging de Bijland in samenwerking met Watersportcentrum de Bijland, Deba Marine en Restaurant Four.

Behalve de glijbaan waren er ook Sup’s, ritjes op een banaan achter een speedboot en kon er in ballen over het water gelopen worden. Winnaars waren: Bij de jeugd een gedeelde eerste plaats voor Giovanni Veenendaal en Daan Cornelissen. Patrick Holk was eerste bij de volwassenen

Persbericht

WVS de Bijland viert veertigjarig jubileum

LOBITH - Op 2 mei 1979 hebben twee enthousiastelingen watersportvereniging De Bijland opgericht. En die mijlpaal wilde het bestuur niet ongemerkt voorbij laten gaan.

receptie de Bijland

Daarom heeft men op zondag 12 mei een receptie georganiseerd waarvoor oud-bestuursleden, adverteerders, hoogwaardigheidsbekleders en de huidige leden waren uitgenodigd.

receptie de Bijland

Vanwege moederdag waren er minder bezoekers dan verwacht, maar de sfeer was er niet minder om. Het was in restaurant Four Lounge and Leisure gewoon reuzegezellig.

Dagvoorzitter Marcel Matthijsse opende de bijeenkomst, waarna verenigingsvoorzitter Rutger Heil het woord kreeg.

receptie de Bijland

Vervolgens feliciteerden wethouder Belinda Elfrink namens de gemeente Zevenaar en Onno Walda namens het Koninklijk Nederlands Watersportverbond de vereniging met haar jubileum.

receptie de Bijland

De statutaire mogelijkheid om ereleden te benoemen werd voor het eerst benut. Die eer viel vier leden te beurt.

receptie de Bijland

De twee oprichters van de vereniging, de heren Akkerman en Hoekmeijer, konden nu ook eindelijk het in 2004 gebouwde drijvende clubhuis bewonderen.

receptie de Bijland

De kinderen vermaakten zich buiten op het door hovenier Martijn Vister beschikbaar gestelde springkussen en binnen bekeken de gasten de tijdlijn in foto's die langs de wand was opgesteld en haalden ze oude herinneringen op.

receptie de Bijland

Rick Jansen en personeel zorgden daarbij voor hapjes en drankjes. Accordeonist/zanger Tonny Willems stond garant voor een muzikale achtergrond en fotograaf/filmer Jan Boelens legde alles met zijn camera's vast.

receptie De Bijland

Bij vertrek kregen de gasten een presentje en een jubileum-clubblad mee. Het was kortom een middag om met voldoening op terug te kijken.

Officieel

Aanmeldingsformulier